Dziś mamy 8 czerwca 2025, niedziela, imieniny obchodzą:
Wrzuć temat
Widziałeś ważne lub interesujące wydarzenie, a może wiesz o czymś istotnym? Poinformuj internautów o tym, co dzieje się w Twojej okolicy – przyślij informacje, zdjęcia lub film.
Twórz z nami ten portal! Wypełnij formularz. Jeśli podasz swój nr telefonu – sprawniej i szybciej zareagujemy.
Informacje, zdjęcia i filmy można przesyłać także na: kontakt@powiat24.pl
Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.